Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

12.000 de doze de vaccin antigripal, pentru giurgiuveni

-vaccin-antigripal-0Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu a solicitat Ministerului Sănătăţii 12.000 de doze de vaccin gratuit pentru imunizarea populaţiei împotriva gripei. Campania de vaccinare gratuită va demara în judeţ în luna noiembrie.

Campania Ministerului Sănătăţii (MS) de vaccinare gratuită contra gripei, cu doze cumpărate din străinătate, va debuta luna ce vine, când vor avea prioritate la imunizare 500.000 de persoane din categoria grupelor de risc. În cadrul campaniei de vaccinare vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârstă de peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi şi personalul medical.

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Giurgiu, Paul Marinescu, pentru judeţul Giurgiu au fost solicitate 12.000 de doze de vaccin antigripal. „Am solicitat ministerului de resort 12.000 de doze de vaccin antigripal pentru categoriile de populaţie cu risc crescut de îmbolnăvire, iar campania va începe în noiembrie. Majoritatea dozelor vor fi administrate colectivităţilor, căminelor de bătrâni şi copii, spitalelor, persoanelor cu afecţiuni medicale cronice. Deocamdată, nu am primit o înştiinţare oficială din partea ministerului dar sperăm că această campanie gratuită să demareze în luna noiembrie”, a precizat directorul DSP Giurgiu.

Vaccin ieftin în farmacii

Giurgiuvenii care ştiu că au sistemul imunitar mai slăbit şi au posibilitatea să-şi cumpere vaccinul din farmacii o pot face, existând doze cu un cost relativ mic. Deocamdată, în judeţul Giurgiu nu s-au înregistrat cazuri de gripă, ci doar viroze respiratorii.

Marcela Petcu

Advertisement

Arhive