Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Care giurgiuveni primesc ajutor de încălzire în iarna 2014-2015

DAS-Giurgiu-Nord-by-GiurgiuveanulGiurgiuvenii vor beneficia de ajutoare pentru încălzirea locuinţelor şi în iarna 2014-2015. În cazul familiilor cu venituri reduse, subvenţiile se vor acorda şi în acest an pentru patru tipuri de surse de asigurare a căldurii, pe lemne, pe gaze naturale, cu energie termică şi cu energie electrică. Criteriile vor fi aceleaşi  ca şi anul trecut iar cererile vor fi distribuite de primării şi vor fi depuse apoi tot la acestea. Data limită de depunere a cererilor este 20 noiembrie, subvenţiile urmând a fi acordate pentru cinci luni de zile, în intervalul noiembrie 2014-martie 2015.

Ajutoare, în funcţie de venituri

La capitolul subvenţii pentru încălzirea locuinţelor cu lemne, se acordă un ajutor între 16 şi 54 de lei lunar, în funcţie de venitul pe membru de familie. Suma maximă, de 54 de lei, se acordă pentru familiile cu un venit net mai mic de 155 de lei de persoană, în timp ce suma minimă, 16 lei pe lună, va reveni familiilor cu venituri cuprinse între 540,1 şi 615 lei pe membru de familie. La subvențiile pentru gaze naturale, se acordă între 20 şi 262 de lei pe lună. Limitele de venit sunt aceleaşi, de la sub 155 de lei de persoană pentru suma maximă şi până la maximum 615 lei pentru cea minimă. În ceea ce priveşte subvenţia pentru sisteme de încălzire racordate la energia electrică se acordă o subvenţie între 48 de lei şi 240 de lei. Limita de venit pentru a primi subvenţia maximă este aceeaşi, până în 155 de lei pe membru de familie iar limita maximă de venit este de până la 1.082 de lei.

În ceea ce priveşte subvenţia pentru încălzire cu energie termică, în sistem de centralizat, aceasta se acordă în procente, de la 5 la 90% din valoarea gigacaloriei. Subvenţia maximă se acordă tot pentru familiile cu un venit de până la 155 de lei de persoană, în timp ce subvenţia minimă poate fi primită până la o limită de venit net pe membru de familie de 786 de lei. La această categorie există şi o diferenţiere în cazul persoanelor care locuiesc singure şi la care nivelul maxim admis pentru subvenţie este de 1.082 de lei.

La Giurgiu, începe depunerea cererilor

Primăria Giurgiu anunţă că, începând cu data de 20 octombrie, cetăţenii se pot prezenta la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială din strada Gloriei pentru a depune cererile la ajutorul de încălzire. Potrivit unui comunicat al insittuţiei, ajutoarele pentru încălzirea locuinţelor se acordă în baza unei cereri şi declaraţii pe propria răspundere privind componenţa familiei, veniturile acesteia, precum şi bunurile mobile şi imobile deţinute. În cazul stabilirii dreptului la ajutorul pentru energie electrică, primarul dispune, în mod obligatoriu, efectuarea anchetei sociale la domiciliu, pentru verificarea sistemului de încălzire utilizat şi a veridicităţii declaraţiilor date de solicitant. Consumatorii vulnerabili care utilizează energie termică, electrică şi cu lemne pentru încălzirea locuinţei vor beneficia lunar de acest ajutor.

Marcela Petcu

Advertisement

Arhive