Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Dezamăgitor! CSM Dunărea Giurgiu, cinci înfrângeri consecutive!

20131123_175310Dunărea continuă seria rezultatelor negative. Echipa giurgiuveană a suferit, sâmbătă, a cincea înfrângere consecutivă și al optulea insucces din acest sezon. 

Cu sala plină, două galerii (mai lipseau și majoretele), sâmbătă, 23 noiembrie, handbalistele, antrenate de Virgil Georgescu, nu au reușit ceea ce aștepta toată sala: victoria. În cazul în care giurgiuvencele reușeau să învingă formația oaspete, ar fi fost un rezultat excelent și probabil se uitau toate eșecurile din acest sezon. De această dată, Dunărea a întâlnit un adversar cu pretenții la promovare (locul 2). Handbalistele de la Buzău au venit cu gândul doar la victorie, experiența spunându-și cuvântul. Meciul a fost o luptă continuă, în care “fetele lui Georgescu” nu au putut rezista. CSM Dunărea Giurgiu – CS Handbal Municipal Buzău, 23-30 (11-18).

Au folosit și procedee de K1

Oaspetele au venit montate pentru a învinge și pentru acest lucru au fost în stare de orice. Nu au avut faze de handbal spectacol, singura lor “armă” fiind defenisva beton. De cealaltă parte, apărarea noastră a funcționat bine, în condițiile în care Dunărea avea în componență fete cu înălțime de maxim 1,75, iar handbalistele oaspete, în comparație cu giurgiuvencele, parcă erau niște turnuri pe teren. Nu contestăm valoarea echipei de pe locul doi dar, cu asemenea joc în apărare, nu se face performanță.

Cu răbdarea treci marea 

Handbalul feminin a început să prindă foarte bine la Giurgiu, după desființarea echipei mari de baschet. Este meritul antrenorului Virgil Georgescu pentru că a reușit ușor-ușor să formeze o echipă competitivă, cu fete din orașul nostru. Chiar dacă, în acest moment, sunt folosite și handbaliste din București, cu mai multă experiență, care să le poată ajuta pe fetele din Giurgiu. În general, suporterul de handbal din Giurgiu se așteaptă numai la victorii, cum obțineau anul trecut, însă foarte puțini știu că fetele sunt acum la un alt nivel.

Pas mare, de la junioare… la senioare 

În acest moment, handbalistele de la CSM Giurgiu joacă într-o competiție de senioare, făcând pasul anul trecut de la junioare, unde aveau victorii pe linie.  În această divizie (Divizia A, echivalent cu liga 2 la fotbal), fetele au nevoie de experiență și disciplină pentru a putea face performanță. Este nevoie de timp și de ajutor pentru acest lucru. Chiar dacă există câteva “ingrediente” necesare pentru performanță, cum ar fi: sală plină, galerie, handbaliste talentate și un antrenor care cunoaște tainele acestui sport; este nevoie de mai mult. Este posibil ca din sezonul viitor să avem o echipă ce se va lupta pentru promovarea în primul eșalon handbalistic.

Iată lotul CSM Dunărea Giurgiu: Fânaru, Mircescu(8), Georgescu(2), Penciu(3), Carașol(6), Orbeșteanu(3) și Cazacu. Au mai evoluat: Popa, Bădica, Cheosea(1) și Constantin. Rezerve: Dapcea, Ivan, Ene și Anehei. *(în paranteză sunt notate numărul golurilor marcate).

Etapa viitoare (ultima din tur), Dunărea joacă în deplasare, la Târgoviște, cu CS Univeristatea, echipa aflată pe ultimul loc în serie, cu 0 în dreptul punctajului.

Daniel Arcanu

Advertisement

Arhive