Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Giurgiuvenii din zona de nord, mai în siguranţă. Un nou detaşament de pompieri, la Bolintin Deal

Unitatea pompieri Bolintin DealGiurgiuvenii din zona Bolintin Deal vor fi mai în siguranță odată cu înființarea unui nou detaşament de pompieri de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Giurgiu, în parteneriat cu Primăria Bolintin Deal. Noua structură va deservi 34 de localităţi din zonă dar va acţiona şi pe Autostrada A1, pe o distanţă de 28 de kilometri.

Un nou detaşament de pompieri va fi inaugurat vineri, 17 mai, la Bolintin Deal, în prezenta a numeroşi oficiali de la Bucureşti. Efectivul de salvatori va dispune de un sediu nou, complet amenajat şi dotat la cele mai moderne standarde.

Cei 100 de pompieri şi paramedici care vor fi dislocaţi în această unitate vor deservi 34 de localităţi din judeţul Giurgiu, patru din judeţul Ilfov, dar vor acţiona şi pe Autostrada A1, pe o distanţă de 28 de kilometri. Detaşamentul de la Bolintin Deal va deservi 23.000 de locuinţe, trei obiective de tip SEVESO, peste 130 instituţii (unităţi şcolare, unităţi de administraţie publică, alte instituţii publice) şi 25 monumente istorice.

Implementarea acestui proiect a fost posibilă datorită sprijinului financiar oferit de Primăria Bolintin Deal. Detaşamentul de pompieri Bolintin Deal s-a înfiinţat prin redislocarea celui din Mihai Bravu.

„Înfiinţarea acestui detaşament este foarte importantă, deoarece asigură asistenţa în cazuri de urgenţă pentru o zonă  importantă a judeţului, în care locuiesc circa 65.000 de locuitori. De asemenea, angajaţii de aici vor putea  interveni şi pe Autostrada A1, între km 21şi 49, atât în cazuri de accidente rutiere cât şi la incendii de vegetaţie. Vă pot spune că este un pas nou făcut de către pompieri,  în sensul că va scădea timpul de răspuns în situaţii de urgenţă”, ne-a declarat colonel Emil Apostol, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu.

La evenimentul de inaugurare au fost invitaţi miniştrii secretari de stat Raed Arafat şi Constantin Cătălin Chiper, prefectul şi subprefectul judeţului, conducerea Consiliului Judeţean Giurgiu, dar şi alţi oficiali de la nivel central.

Marcela Petcu 

Advertisement

Arhive