Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Imagine dezolantă în Giurgiu, din cauza terenurilor private lăsate în paragină!

IMG_6814Aspectul de oraş european este estompat, la Giurgiu, de terenurile private împânzite de buruieni, care rămân în acelaşi stadiu jalnic. Dacă e să aruncăm o privire spre unele zone ale urbei, în special cea de la intrarea dinspre Vama Giurgiu, aspectul  este unul inestetic şi de-a dreptul dezolant. Autorităţile sunt îngrădite să ia măsuri din cauza legislaţiei, care apără proprietatea privată. Dacă cei care deţin acele terenuri nu au conştiinţa de a curăţa acele spaţii, aspectul oraşului va rămâne deplorabil în anumite zone.  

Dacă o parte din terenurile situate la intrarea în Vama Giurgiu au intrat în patrimoniul municipalităţii de curând, urmând a fi amenajate şi reabilitate, în schimb, terenurile private, care sunt împânzite de buruieni, rămân în acelaşi stadiu degradant. Astfel că turiştii care intră în România prin Vama Giurgiu au parte de o imagine de coşmar. Nu este însă singura zonă unde terenurile private sunt lăsate în voia sorţii.

IMG_6820-2

Aşadar, dacă cei ce deţin acele terenuri nu au conştiinţa civică pentru a curăţa spaţiile respective, aspectul oraşului va rămâne în continuare unul dezolant în anumite zone.

Proprietarii de terenuri lăsate în paragină ar putea fi determinaţi să-şi remedieze problemele, dacă o iniţiativă a Asociaţiei Municipiilor din România va fi adoptată. Astfel, se intenţionează introducerea în noul Cod Fiscal a unei propuneri privind plata unui impozit de cinci ori mai mare în cazul celor care nu îşi îngrijesc terenurile. Este singurul mod, spun autorităţile locale, de a-i contrânge pe proprietari să facă demersuri pentru reabilitarea terenurilor pe care le deţin. Aceeaşi prevedere i-ar putea viza şi pe proprietarii de clădiri deteriorate, însă calculul s-ar putea face în funcţie de valoarea de piaţă a imobilului respectiv.

 M. Petcu 

11 Responses to Imagine dezolantă în Giurgiu, din cauza terenurilor private lăsate în paragină!

    Advertisement

    Arhive