Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Nu ai carnet de sănătate pentru câine, rişti să fii amendat

caini_06367700Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Giurgiu îi atenționează pe stăpânii de câini că au obligația de înregistrare a patrupedelor, în caz contrar riscând să fie sancționați.

Veterinarii le cer proprietarilor de câini să ia în serios obligația de înregistrare a patrupedelor, în caz contrar riscând să fie sancționați. Începând cu 15 martie, proprietarii câinilor de câini au obligația de a identifica și înregistra animalele în registrul național de evidență (RECS). Practic, de la această dată, proprietarii de câini nu vor mai putea ieși în locuri publice dacă aceștia nu sunt microcipați în vederea identificării. Până pe 1 ianuarie 2015, toţi câinii cu stăpân trebuie identificaţi şi înregistraţi în registrul naţional de evidenţă.

Conform noilor reglementări, toate animalele – atât de companie cât şi cele din gospodării trebuie microcipate, asta pentru a-i putea sancţiona pe cei care își abandonează câinii. În cazul câinilor cu vârsta mai mare de 90 de zile, proprietarii au obligația să microcipeze animalele și să le înregistreze în RECS înainte de vânzare, donare, vaccinarea contra rabiei sau înainte de a-i scoate în spații publice. Câinii nou născuţi cu proprietar vor fi identificaţi în termen de maxim 30 zile de la fătare.

Înregistrarea în RECS a câinilor cu stăpân se realizează pe loc, imediat după microcipare odată cu eliberarea carnetului de sănătate.

Proprietarii câinilor sunt obligați totodată să înregistreze în Registrul de Evidenţa a Câinilor cu Stăpân schimbarea datelor proprietarului şi noua adresă. În plus, la găsirea unui câine care s-a pierdut, persoanele care l-au găsit au obligaţia să anunțe poliția în vederea depistării şi anunţării proprietarului.

Conform noilor modificări legislative,  ANSVSA anunță că „la deplasarea câinilor în spații publice, proprietarii acestora au obligația să dețină asupra lor carnetul de sănătate al animalelor”. În cazul în care câinele nu are microcip implantat, proprietarul riscă să-și piardă patrupedul și să ia o amendă cuprinsă între 2000 și 3000 lei.

 

Marcela Petcu 

3 Responses to Nu ai carnet de sănătate pentru câine, rişti să fii amendat

    Advertisement

    Arhive