Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Peste 1.200 de absolvenţi giurgiuveni, aşteptaţi la Bursa locurilor de muncă

Bursa-locurilor-de-muncaAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Giurgiu va organiza, vinerea viitoare, pe 26 septembrie, Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi. Evenimentul va fi găzduit de Restaurantul “Mioriţa” din Giurgiu şi de Primăria din Bolintin Vale, începând cu ora 9.00. Reprezentanţii AJOFM Giurgiu spun că această manifestare reprezintă o oportunitate pentru cei interesaţi de a cunoaşte mai bine piaţa muncii, ofertele de locuri de muncă, astfel încât să-şi aleagă un loc de muncă conform pregătirii lor profesionale sau  să se (re)orienteze spre ocupaţii cu posibilităţi mai mari de angajare pe termen mediu şi lung.

“Invităm persoanele interesate să participe la această acţiune, având astfel posibilitatea să ia contact cu ceea ce se întâmplă pe piaţa muncii, să vadă ce meserii se caută, cum se completează un CV şi o scrisoare de intenţie necesare angajării, să-şi identifice un loc de muncă, să se informeze din materialele puse la dispoziţie cu privire la serviciile oferite de agenţiile de ocupare”, se arată într-un comunicat al AJOFM Giurgiu.

Totodată, agenţii economici care vor participa la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi vor avea posibilitatea să recruteze personalul direct, fără intermediari, în funcţie de cerinţele concrete ale locului de muncă.

De altfel, agenţii economici care încadrează persoane din rândul absolvenţilor beneficiază de o serie de facilităţi/subvenţii prevăzute de Legea 76/2002, privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, precum şi de facilităţile prevăzute de legea nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de muncă şi de legea nr. 335/2013 privind efectuarea stagiului pentru absolvenţii de învăţământ superior.

Numai în perioada 1 iunie – 31 august 2014, la nivelul judetului Giurgiu au fost înregistraţi  1.286 absolventi ai instituţiilor de învăţământ, procentul cel mai mare fiind al absolvenţilor de studii medii şi profesionale.

One Response to Peste 1.200 de absolvenţi giurgiuveni, aşteptaţi la Bursa locurilor de muncă

    Advertisement

    Arhive