Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Pregătiri pentru alegeri. Responsabilii din Prefectura Giurgiu şi alte structuri MAI, consemnaţi la post

P1040193Ieri, la sediul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a avut loc o videoconferinţă susţinută de viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea. La nivel local, videoconferinţa, la care au participat prefectul Nina Crişu, dar şi reprezentanţii structurilor MAI implicate în desfăşurarea alegerilor, a avut loc în sala de şedinţe a Prefecturii Giurgiu. Vicepremierul i-a atenţionat pe prefecţi că nu va tolera nicio abatere de la respectarea legii şi le-a solicitat ca niciunul dintre cei care sunt implicaţi în procesul electoral să nu-şi ia concediu sau zile libere. Deci, timp de o lună, până pe 2 noiembrie, responsabilii din prefectură şi alte structuri sunt “consemnaţi” la post.

Peste o lună, giurgiuvenii, alături de ceilalţi români, se vor prezenta din nou la vot, pentru a-şi alege preşedintele. Deocamdată, în această noapte, s-a dat startul campaniei electorale.

„Practic, am intrat în linie dreaptă – din această noapte va începe campania electorală – și de aceea vă cer să ne concentrăm eforturile pentru îndeplinirea responsabilităţilor ce ne revin cu privire la: asigurarea materialelor necesare procesului de votare – buletine de vot, ştampile, timbre autocolante, garantarea desfăşurării în condiţii de siguranţă publică a manifestărilor electorale, dar și aplicarea măsurilor de protecţie şi pază a bunurilor şi obiectivelor implicate în acest scrutin. Datoria noastră este ca întregul proces de alegere a Preşedintelui României să decurgă în deplinul respect al legii. Vreau încă de la început să vă atrag atenţia că şi în această campanie electorală rămân neschimbate principalele repere ale activităţii noastre, ale activităţii dumneavoastră, care trebuie să fie respectarea legii, echidistanţa şi imparţialitatea în raport cu orice competitor politic. Vă atenţionez că nu voi tolera nicio abatere de la aceste principii!”, a avertizat Oprea.

Mai mult, vicepremierul le-a cerut celor prezenți la ședință ca până la finalizarea alegerilor nimeni să nu îşi ia concediu sau zile libere. „Este de datoria noastră să facem tot ce depinde de noi pentru ca procesul electoral să se desfăşoare fără nicio problemă. Aştept, aşadar, din partea dumneavoastră, ca întotdeauna, profesionalism, implicare şi intransigenţă. În următoarea lună, până la finalizarea procesului electoral, nimeni nu îşi ia concediu, nimeni nu va avea zile libere, nimeni nu pleacă în weekend. Urmează o perioadă cu multe activităţi, care impun folosirea eficientă a resurselor şi a mijloacelor, cât și o bună coordonare la nivelul tuturor structurilor Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat Gabriel Oprea.

Oprea a precizat că pentru pentru a asigura ordinea în perioada campaniei electorale vor fi mobilizate 30.000 de forţe de ordine (17.000 poliţişti, 10.000 jandarmi şi 3.800 de poliţişti de frontieră) la nivel naţional. Ulterior, în ziua votului, din 2 noiembrie, 50.000 de angajați din toate structurile operative vor asigura buna desfășurare a procesului electoral.

La rândul său, prefectul de Giurgiu, Nina Crişu a informat că judeţul Giurgiu se află în grafic în ceea ce priveşte pregătirea alegerilor şi că urmează instruirea preşedinţilor şi vicepreşedinţilor secţiilor de vot. Totodată, inspectorul şef al IPJ Giurgiu, comisar şef Vasile Tache, a anunţat că la nivelul instituţiei va funcţiona un centru operaţional de comandă din care vor face parte specialişti cu atribuţii în desfăşurarea alegerilor iar echipe de intervenţie şi cercetare sunt pregătite să acţioneze în perioada campanei electorale.

Marcela Petcu

Advertisement

Arhive