Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Scandal pe înlocuirea unor consilieri din comisiile Consiliului municipal

P1040012Şedinţa extraordinară a Consiliului Municipal Giurgiu de astăzi s-a desfăşurat fără cinci dintre cei şase consilieri liberali, care au decis să nu participe la lucrările de plen. Rămas fără unul dintre consilierii PPDD, care şi-a pierdut mandatul, Consiliul local Giurgiu funcţionează acum cu doar 19 aleşi, iar şedinţa de astăzi a avut loc cu doar 12 consilieri, unul dintre absenţi fiind şi consilierul PPDD Florian Velicu, căruia urmează să i se retragă sprijinul politic.

Doar unul dintre aleşii PNL a decis să participe la şedinţă, în ciuda deciziei colegilor săi de partid. Este vorba de viceprimarul Liviu Popazu, care şi-a argumentat gestul prin faptul că nu i-ar fi impus nimeni să nu participe la şedinţă şi nici că ar fi omul care să se plece la aşa ceva.

Subiectul discordiei l-a constituit unul dintre punctele de pe ordinea de zi, care viza înlocuirea a trei consilieri liberali şi doi de la PPDD în comisiile de specialitate ale Consiliului local.

În timp ce primarul Nicolae Barbu a susţinut că măsura înlocuirii celor trei consilieri liberali, Mirela Ciulacu, Ionuţ Badea şi Marian Măroiu a fost luată din cauza neprezentării acestora la unele şedinţe de comisii, motiv pentru care anumite proiecte nu pot fi supuse spre aprobare, viceprimarul Liviu Popazu a afirmat că cei trei consilieri sunt înlocuiţi „în mod gratuit”. Mai mult, acesta a avertizat că se încalcă astfel regulamentul de organizare şi funcţionare al Consiliului Local Giurgiu, potrivit căruia în comisii trebuie să se regăsească formula politică rezultată din alegeri, iar propunerile de înlocuire trebuie să se facă de grupul politic, respectiv de PNL Giurgiu.

Discuţiile au continuat în aceeaşi notă contradictorie,  primarul Barbu acuzându-i pe consilierii PNL că îi blochează activitatea şi că încearcă dezbinarea Consiliului local, la rândul său viceprimarul Popazu reclamând un abuz politic la adresa colegilor săi de partid.

Decizia de înlocuire a celor cinci consilieri a fost aprobată cu 11 voturi „pentru” şi un vot „împotrivă”, cel al viceprimarului Liviu Popazu.

În urma acestei decizii, PNL Giurgiu va rămâne cu doar trei membri în comisiile de specialitate ale Consiliului municipal, PPDD, cu opt membri, PSD, cu doi membri şi PMP, cu unul.

 

Marcela Petcu 

One Response to Scandal pe înlocuirea unor consilieri din comisiile Consiliului municipal

    Advertisement

    Arhive