ISU Giurgiu. Incendiu violent, în localitatea Săbăreni
Casa unei familii din localitatea Săbăreni a luat foc, recent, cel mai probabil din cauza efectului termic produs de soba amplasată necorespunzător fața de materiale combustibile. Din fericire, proprietarii au ieșit la timp din casă, însă pagubele au fost însemnate, informează ISU Giurgiu.
La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Bolintin Deal și ISU București-Ilfov, cu patru autospeciale de stingere, o autospecială pentru intervenție și salvare de la înălțime, o cisternă și o ambulanță SMURD.
Au ars acoperișul casei, pe o suprafață de aproximativ 150 mp, mobilier, electrocasnice, articole de îmbrăcăminte și documente personale.
În sezonul rece, există pericol de incendiu și din cauza scăpării accidentale a jarului sau a scânteilor din sobă. Aceste evenimente pot lăsa în urmă pagube materiale sau pot avea chiar un final tragic, dacă nu sunt respectate următoarele măsuri:
- amplasaţi, în faţa sobelor cu lemne, o cutie metalică: aceasta va asigura protecţia faţă de căderea accidentală, direct pe podea, a lemnelor aprinse sau a jarului, care ar putea incendia materialele combustibile din apropiere;
- nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;
- în timpul funcționării, nu lăsați ușa sobei deschisă;
- nu folosiţi alte materiale combustibile în afară de cele pentru care a fost destinată soba și evitaţi supraîncărcarea acesteia;
- focul în sobe nu trebuie lăsat fără supraveghere sau în grija copiilor și trebuie stins înainte de a părăsi locuinţa;
- nu adormiţi niciodată cu focul aprins în sobă;
- nu puneți hainele la uscat, pe sobă;
- depozitați cenuşa şi jarul provenite de la sobe într-un loc special amenajat.
Jăratecul nestins nu trebuie aruncat în apropierea casei, a adăposturilor animalelor, a magaziilor de lemne sau de furaje.
Compartimentul Informare și Relații Publice