Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile

Arhive

Fundația Pădurea de Mâine a plantat cu ajutorul voluntarilor 1 hectar de pădure în comuna Toporu

În weekendul trecut, Fundația Pădurea de Mâine a finalizat un nou proiect de reîmpădurire în comuna Toporu, județul Giurgiu. Alături de aproape 80 de voluntari, adulți și copii, membri ai Cercetașilor României – Drumul Crinului, și cu sprijinul comunității locale au fost plantați 3.000 de puieți pe o suprafață de un hectar de teren.

Ca multe comunități din sudul României, și comuna Toporu resimte din plin schimbările climatice. Cu fiecare vară caniculară, pânza freatică se retrage iar lacurile din zonă, importante pentru irigația culturilor, au secat complet în ultimii ani. Fântânile forate la adâncimi mai mici de 30 de metri rămân fără apă, potrivit localnicilor.

Autoritățile au început în 2014 un program de împădurire amplu, dar zona desemnată pentru o pădure cu rol de recreere, plantată cu specii de stejar, a suferit din cauza secetei iar puieții plantați au murit în cea mai mare parte.

„În fața schimbărilor climatice, fiecare arbore plantat este un ajutor de neprețuit. Prin acest proiect, ne dorim să lăsăm o moștenire verde comunității din Toporu, un loc unde natura să poată să se regenereze și să ofere beneficii pe termen lung”, a declarat Mihail Caradaică, directorul executiv al Fundației Pădurea de Mâine.

La Toporu au fost plantate specii forestiere rezistente, adaptate noilor condiții climatice, care vor contribui atât la refacerea solului degradat, cât și la creșterea biodiversității din zonă. Printre acestea se numără specii de cvercinee, precum stejarul pedunculat, stejarul brumăriu și cerul, dar și ulmul european, ulmul de Turkestan și frasinul comun. Acest mix de specii a fost ales pentru a asigura o pădure rezilientă, capabilă să ofere beneficii ecologice și recreative pe termen lung.

Această plantație este foarte importantă pentru noi, pentru că a fost finanțată aproape în totalitate din contribuțiile donatorilor Fundației și din redirecționarea a 3,5% din impozitul pe venit,” a adăugat Mihail Caradaică. „Este o pădure finanțată și plantată de oameni ca noi, ca mine și ca voi, ceea ce arată cât de puternică este implicarea fiecăruia dintre noi!

Fundația Pădurea de Mâine mulțumește voluntarilor care au participat pe o vreme neprietenoasă la plantare și Primăriei Comunei Toporu pentru deschidere și sprijinul acordat.

Advertisement

Arhive