Miroase a cozonaci în Giurgiu. Patiserii au lucrat la foc automat
Cozonacii sunt vedetele Sărbătorilor Pascale și în acest an, fiind nelipsiți de la mesele festive. Plini cu cacao, rahat, nucă şi stafide, care mai de care mai pufoşi, mii de cozonaci au ieşit în aceste zile din cuptoare. Gospodinele care nu au timp să îi prepare acasă au făcut comenzi din timp la cofetăriile şi patiseriile din Giurgiu.
Acestea spun că este mult mai convenabil să cumpere cozonacii gata făcuţi, pentru că se pierde foarte mult timp în bucătărie cu frământarea şi coacerea lor și, în plus, nu este prea mare diferență între cei cumpărați și cei făcuți în casă.
În cofetării şi patiserii, aceştia se vând ca pâinea caldă, iar preţurile sunt de la 8,5 lei la 28 lei, în funcţie de gramaj şi umplutură. Și nu sunt doar delicioși, ci sunt și fabricaţi după reţete tradiţionale, cu gust și arome specifice, fără E-uri și conservanţi, spun producătorii. Sortimentele sunt diverse, iar cei mai deosebiți sunt cozonacii cu multă umplutură, în care cacaua, nuca și stafidele se regăsesc în proporție de 40%, și care vin la un gramaj de 1,5 kilograme. Puține cofetării mai iau comenzi acum, pe ultima sută de metri, însă unele mai au la vânzare şi la liber. Mirosul este îmbietor și nimic nu se compară cu o bucată de cozonac aburindă. Dacă vreți să cumpăraţi cozonaci în aceste zile, cu siguranță îl găsiți în supermarketuri, însă nu se compară cu cei din cofetării.
Marcela Petcu