GIURGIUVEANUL lansează o provocare pentru iubitorii sportului
Mai precis, este vorba de un campionat de baschet pentru fete la care au fost invitate toate liceele din Giurgiu, însă, din păcate, au răspuns favorabil doar trei dintre ele.
Am preluat această inițiativă din dorința de a promova sportul în Giurgiu. Există și posibilitatea ca multe dintre fetele din liceele giurgiuvene să nu știe de acest campionat și, de aceea, odată cu promovarea în publicația noastră pot afla mai ușor. De astăzi, GIURGIUVEANUL începe o campanie menită să dezvolte baschetul în școli și licee. Această campanie se va numi “Pune și tu umărul la dezvoltarea baschetului şcolar!” și ea se va încheia pe 23 februarie, când va avea loc turneul amintit mai sus, la care, sperăm, vor participa toate liceele din Giurgiu. Vom încerca să promovăm campania pe site şi pe rețeaua de socializare FACEBOOK, dar și în ediţia print a ziarului nostru. Precizăm că turneul de baschet fete va avea loc pe 23 februarie, în Sala de Sport a Școlii nr.5, cu începere de la ora 9.00. Așa că fetele care doresc să-și petreacă timpul liber într-un mod cât mai antrenant şi cele care iubesc baschetul, sunt invitate să se înscrie în această întrecere sportivă între licee.
Despre baschet…
Practicarea baschetului contribuie la dezvoltarea corectă a jucătorilor (jucătoarelor). Ajută la dezvoltarea unor deprinderi sănătoase: nutriția corectă, deprinderi igienice, autocontrol. Baschetul este unul dintre cele mai răspândite sporturi de echipă din lume; se caracterizează prin finețea, precizia și fantezia exercițiilor tehnice și tactice, prin talia înaltă și calitățile fizice deosebite ale sportivilor, toate acestea implicate într-o luptă sportivă care pretinde spirit de echipă și de sacrificiu, inteligență și rezistență nervoasă. Odată cu practicarea baschetului, jucătorii deprind mai multe lucruri importante:
– Jocul în echipă – (importanța colaborării și întrajutorării, trebuie încurajată colaborarea)
– Respectarea regulilor – (regulile jocului, regulamentul intern, regulile antrenamentului).
– Respectul față de ceilalți – (coechipieri, antrenori, adversari, arbitrii, spectatori)
– Învață să fie competitiv
Învață să respecte diferențele individuale (rasă, religie, naționalitate), să coexiste cu ceilalți mai buni sau mai puțin buni, să devină mai sociabili, respectul mutual, solidaritatea, rivalitatea în sport trebuie să fie cooperantă și prietenoasă, nu trebuie motivați jucătorii spunându-le că adversarii au zis despre ei că sunt idioți etc., să nu blameze arbitrii în fața jucătorilor, să accepte victoriile și înfrângerile ca parte a procesului de devenire, să privească victoriile cu moderație și înfrângerile cu speranță;