S-a finalizat un proiect important pentru cele trei spitale din judeţul Giurgiu
Astăzi, 10 decembrie 2015, a avut loc în sala de şedinţe de la Hotelul Sud, conferinţa de încheiere a Proiectului “Creşterea eficienţei serviciilor medicale electronice în Judeţul Giurgiu”, co-finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul pentru Societatea Informaţională, în calitate de Organism Intermediar, în numele şi pentru Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Sectorial “Creşterea competitivităţii Economice”, care s-a derulat începând cu data de 24 decembrie 2013.
Spitalul de Pneumoftiziologie Izvoru şi Spitalul Orăşenesc Bolintin Vale au fost parteneri în proiect alături de Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu.
Proiectul a fost implementat în localităţile Giurgiu, Izvoru şi Bolintin Vale pe o durată de 24 de luni.
Obiectivul general al proiectului a constat în creşterea calităţii actului medical şi serviciilor medicale furnizate cetăţenilor din judeţul Giurgiu în cadrul proiectului “Creşterea eficienţei serviciilor medicale electronice în Judeţul Giurgiu” cod SMIS 38141. În acest sens, a fost implementat un sistem informatic integrat care va asigura îmbunătăţirea suportului decizional privind starea de sănătate a pacienţilor şi evaluarea eficientă şi în timp real a stării de sănătate a cetăţenilor din judeţul Giurgiu, ceea ce generează beneficii atât la nivelul personalului medical, cât şi la nivelul cetăţenilor prin prisma obţinerii unor servicii medicale de calitate.
Valoarea totală a proiectului este de 5.333.796,74 lei din care 4.215.420 lei reprezintă valoarea eligibilă nerabursabilă acordată din fonduri publice.
În scurtul său cuvânt, doctorul Iulian Stoenescu,
managerul de proiect, a ţinut să mulţumească echipei cu care a lucrat la acest proiect şi directorului Spitalului Judeţean Giurgiu, doctor Elena Dinu, pentru implicare şi disponibilitate, dar şi pentru forţa pe care a dat-o echipei în implementarea acestui proiect. Totodată a salutat prezenţa doctorului Lucian Horhotă, directorul Spitalului Orăşenesc din Bolintin, unul dintre eroii care s-au luptat pentru salvarea vieţilor unora dintre tinerii răniţi la Colectiv.
„Ne bucurăm că au trecut două luni de zile şi deja avem primele două raportări efectuate în sistem. Pentru spitalul nostru, pornim de la 85 de staţii de lucru cu cele 35 primite, cu peste o sută, acum se lucrează în condiţii bune, mult mai bune, cu două servere din care unul back-up pentru securitate de date, zicem că suntem cu un pas înainte şi colaborarea dintre cele trei spitale va putea fi făcută mult mai uşor în ceea ce priveşte datele medicale ale tuturor pacienţilor din judeţ”, a declarat la rândul său doctorul Lucian Horhotă, directorul Spitalului Orăşenesc Bolintin Vale.
„Mulţumim celor care au implementat proiectul, mulţumesc şi eu echipei care a muncit foarte mult, pentru că nici Spitalul din Giurgiu şi nici cele din Bolintin şi Izvoru nu am avut experienţă în a implementa proiecte de această anvergură. Este un proiect care ne este foarte necesar, este primul pas, dacă vreţi, în viitoarele posibile accesări de fonduri europene, pentru că, aşa cum ştiţi, spitalele nu pot să intervină asupra infrastructurii, de orice fel ar fi ea, decât prin bani de la Ministerul Sănătăţii, autoritatea locală sau prin accesarea de fonduri europene. Acest lucru înseamnă că deja am căpătat puţină experienţă şi poate vom mai face un parteneriat care să se încheie fericit între cele trei spitale, singurele spitale ale judeţului Giurgiu şi vom mai accesa fonduri europene pentru a ne dezvolta ca şi unităţi sanitare”, a precizat doctor Elena Cristina Dinu, directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu.