Şapte specialităţi din carne, incluse în lista de produse tradiţionale româneşti
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a acordat încă șapte atestate pentru produse tradiționale din județele Galați, Caraș-Severin și Buzău.
În județul Galați, producătorul SC VERDESI&CO SRL a primit atestat pentru patru produse tradiționale obținute din carne de porc provenită din fermele proprii: „Mușchiuleț de porc Ilinca”, „Cotletul haiducesc al lui Zamfir”, „Costiță afumată Ilinca”, „Cârnații de porc ai lui Ignat”.
În județul Caraș Severin, a fost acordat un atestat de produs tradițional pentru „Cârnați din carne de capră ca la Soceni”, iar în județul Buzău, a fost acordat atestatul pentru „Salamul Casa Râmniceană” și pentru „Cârnații crud-uscați Casa Râmniceană”.
MADR încurajează producătorii să-și înregistreze produsele tradiționale nu doar pentru a diversifica producția, dar și pentru a oferi consumatorilor siguranța calității. În acest fel, produsele tradiționale devin instrumente de promovare a anumitor regiuni, păstrând vie conștiința și identitatea națională, pe de o parte și interesul sporit pentru descoperirea valorilor locului, pe de altă parte.