Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile

Arhive

Ştiţi cum se aleg pepenii? Câteva trucuri, AICI

WatermelonsCeva sfaturi sunt valabile atât pentru alegerea celor mai buni pepeni galbeni, cât şi pentru cei verzi. Urmând sfaturile de mai jos citate de Cevabun.ro, atât timp cât soiul pepenelui e bun şi a fost transportat corespunzător, aveţi toate şansele să vă bucuraţi de un pepene gustos:

Verificaţi codiţa. Dacă locul de unde a fost desprins pepenele de pe vrej – codiţa – este uscată în totalitate sau chiar căzută, înseamnă că pepenele a fost cules de prea multe zile, poate chiar săptămâni. Renunţaţi la el dacă vreţi să nu suferiţi o mare decepţie.

Verificaţi nasturele (în partea opusă a codiţei). Dacă nasturele este mai mare de dimensiunea unei monede de un ban înseamnă că pepenele nu a ajuns la maturitate. Cu cât este mai mic nasturele, cu atât mai bine este crescut pepenele. Dacă nasturele depăşeşte dimen-siunea unei monede de 10 bani, pepenele este cules prematur. Nu-l cumpăraţi.

Verificaţi integritatea. Aveţi grijă ca pepenele să nu fie plin de pete şi imperfecţiuni. Căutaţi ca urma albă (vizibilă în special la pepenii verzi) să fie cât mai mică. Acesta este locul în care pepenele a stat în contact cu pământul şi în care este cel mai puţin copt.

Testul final. Pepenele galben: Mirosiţi coaja. Aceasta ar trebui să fie plăcut parfumată. Dacă mirosul este pregnant de iarbă/castravete înseamnă că pepenele este încă necopt. Presaţi uşor pepenele, care trebuie să fie moale şi elastic, dar nu exagerat. Dacă este prea moale, pepenele este trecut şi va trebui să căutaţi altul.

Pepenele verde. Ciocăniţi în coajă şi fiţi atenţi să nu sune a gol. Dacă sună a gol este vechi, dacă nu are elasticitate, poate să fie verde. După ce l-aţi ales, răciţi, tăiaţi şi serviţi!

Advertisement

Arhive