Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Astra are stadion de Europa League!

IMG_5656Astra Giurgiu a reușit în aproximativ un an să-și construiască o arenă ce poate găzdui meciurile din EL. Investiția a aparținut în totalitate finanțatorului Ioan Niculae, contribuția primăriei fiind doar la achitarea energiei electrice și a patru muncitori ai DGSPGC Giurgiu, care se ocupă de îngrijirea suprafeței de joc, unde este, poate, cel mai bun și frumos gazon din România la ora actuală, plus utilitățile la centrul vechi.

În acest moment, cochetul stadion “Marin Anastasovici” are o capacitate de aproximativ 8500 de locuri, investiția de modernizare ridicându-se la aproape 4 milioane de euro.

Primarul Nicolae Barbu a organizat o conferință de presă în care a ținut să informeze giurgiuvenii cu privire la modernizarea stadionului local: “O investiție de o asemenea anvergură înseamnă enorm pentru municipalitate. Din momentul în care a venit echipa la noi, orașul Giurgiu a câștigat pe plan mediatic. Faptul că s-au calificat anul trecut până în turul III preliminar în EL și au jucat trei meciuri la nivel european, iar în acest an meciurile europene se vor juca la Giurgiu, contează enorm de mult. Gândiți-vă că în momentul în care stadionul va fi gata, dacă ne ajută Dumnezeu să ne calificăm în grupe, vor veni echipe mari. Vor veni suporterii acelor echipe, finanțatorii acelor echipe și vor auzi pentru prima dată de orașul nostru, chiar dacă nu vor face investiții. Ca și reclamă, ca și promovare a orașului nostru contează enorm, plus că, venirea unei echipe de fotbal sau realizarea unor turnee de fotbal la Giurgiu, implică dezvoltare pe orizontală: hoteluri, dezvoltarea turismului, dezvoltarea zonelor adiacente, oameni de afaceri să-și dezvoltea partea de prestări de servicii și restaurante. Vă dați seama că dacă am prinde în grupe o echipă din Anglia, dacă nu ai terase cu bere, nu ai făcut nimic”.

“Lucrul acesta aș vrea să-l rețină tot orașul Giurgiu”

Barbu a mai spus: “Aș vrea să rețină toți că această investiție este făcută pe terenul primăriei, rămâne a municipalității, deci la sfârșitul terminării acestor lucrări care sunt pe autorizația de construcții a primăriei, se va face un protocol în care toată investiția va trece în patrimoniul primăriei, iar dânșii vor avea drept de folosință gratuită pe întreaga durată de existență a clădirii. Deci cineva își face în curtea ta lucrarea și ți-o dă gratis, el doar să stea acolo și să o folosească, aici este marele avantaj al municipalității.”

Daniel Arcanu

2 Responses to Astra are stadion de Europa League!

    Advertisement

    Arhive