Dacă e dezlegare de Bunavestire, noi vă recomandăm un loc cu cel mai bun peşte din Piața Centrală!
Buna Vestire sau Blagoveştenia, cum se mai numește în popor, este o sărbătoare ortodoxă ce se celebrează în data de 25 martie a fiecărui an. Data de 25 martie este cu nouă luni înainte de Crăciun şi aminteşte de ziua în care Arhanghelul Gabriel îi vesteşte Fecioarei Maria că a fost aleasă să devină mama lui Iisus Hristos. Bunavestire este o zi a Postului Pastelui cu dezlegare la pește. Totodată, Bunavestire este cunoscută în calendarul popular sub denumirea de Ziua Cucului. În această zi are loc primul său cântec, prin care anunţă vestirea primăverii. Există obiceiul ca în această zi să se numere de câte ori cucul îşi cântă numele, număr care ar descoperi câţi ani mai avem de trăit.
De unde luăm peşte?
În credința populară, a mânca pește în această zi înseamnă că o să ai parte de sănătate tot anul.
Pentru gospodinele care vor să pregătească o masă bogată cea mai tare pescărie din Piața Centrală a Giurgiului, AF Gheorghiu Doina, cu stand în interiorul Halei dar şi la Pescărie, vizavi, vă oferă cea mai complexă gamă de pește. Oferta este bogată: caras, crap românesc, novac, scrumbrie, macrou, somn.
Preţurile pornesc de la 6 lei kilogramul.
Cu 18 lei kilogramul se poate cumpăra macrou afumat de la faimoșii „vikingi” din Norvegia. Mai exact, macroul afumat de aici este adus din vechile aşezări vikinge, din satele tradiţionale pescărești, acolo unde natura a rămas neatinsă.
De asemenea, se mai găsesc: păstrăv afumat – 25 de lei kg, rondele de somn afumat – 20 de lei kilogramul, pastramă de crap- 15 lei kilogramul şi chiar şi novac afumat – 15 lei kilogramul.
Tot din Norvegia este adus şi macroul congelat, expus în vitrinele frigorifice, care poate fi achiziţionat la 11 lei kilogramul. În vitrine este şi scrumbie congelată tot la 11 lei kilogramul.
Cei care doresc peşte autohton au ce alege: novac la 7 sau 8 lei kilogramul, caras la 6 lei kilogramul, păstrăv la 20 de lei kilogramul. De asemenea, vânzarea merge foarte bine şi la crap, aflat din belşug la AF Gheorghiu Doina.
Din carne tocată de peşte puteţi prepara o varietate de mâncăruri: chifteluţe, perişoare, ardei umpluţi şi chiar sărmăluţe.