DUMITRU BEIANU își propune PROIECTE AMBIŢIOASE pentru următorul mandat: ANTREPRENORIAT & MEDIUL DE AFACERI
Dumitru Beianu își propune proiecte ambitioase pentru urmatorul mandat: fie că vorbim despre mult-așteptatele rețele de gaze naturale în mediul rural, reabilitarea integrală a Spitalului Județean de Urgență sau cadastrul general al județului, vorbim despre proiecte vitale în domeniile care afectează profund viața de zi cu zi și, deopotrivă, oferă speranța unui viitor prosper pentru toți giurgiuvenii!
In articolul de faţă, vom vorbi despre ANTREPRENORIAT& MEDIUL DE AFACERI:
Nevoia acută de locuri de muncă bine plătite obligă o instituţie de referinţă, cum este Consiliul Judeţean Giurgiu, să găsească o altă abordare şi să acorde importanţa, dar şi respectul cuvenit celor care muncesc în mediul privat, ca parteneri în societate şi finanţatori ai sistemului public. Pentru a contracara discuţiile elevate, dar sterile pe această temă vitală dezvoltării judeţului Giurgiu, rezum la câteva direcţii de lucru:
Programe cu finanţare europeană
Indiferent de experienţe reuşite sau eşecuri, în situaţia relaxării condiţiilor de creditare, proiectele finanţate cu fonduri europene, pentru agricultură, industrie şi celelalte domenii, reprezintă cea mai bună soluţie pentru investiţii, disponibilă în următorii 7 ani. Multe erori birocratice au încurcat planurile intreprinzătorilor mici şi mijlocii, inclusiv din judeţul Giurgiu, dar soluţia rămâne promovarea liniilor de finanţare cu experţi credibili, locali sau de talie naţională, explicarea detaliată a avantajelor şi riscurilor aferente şi încurajarea, inclusiv prin implicarea experţilor Consiliului Județean Giurgiu, în calitate de consultanţi, în atragerea a cât mai multor fonduri europene, destinate dezvoltării mediului de afaceri local.
Consultanță, reprezentare IMM
Existența unui Centru de Afaceri în subordinea Consiliului Județean Giurgiu a reprezentat, în perioada 2008 – 2012, un real suport pentru firmele care aveau nevoie de informații sau parteneri de afaceri din Bulgaria. Trecând peste activitatea ștearsă din ultimii ani, Centrul de Afaceri trebuie extins, ca nivel de dotare și logistică necesară, pentru a ajuta firme private interesate de proiecte europene. Multitudinea de linii de finanţare cu granturi, cofinanţări sau împrumuturi, în perioada următoare, impune constituirea unei echipe de administrare, astfel încât fiecare specialist să răspundă pentru una, două linii de finanţare ce se adresează mediului privat, să urmărească difuzarea informaţiilor, informarea şi încurajarea firmelor interesate, inclusiv contactul cu firme de consultanţă cu experienţă şi rezultate în domeniul accesării fondurilor respective.
La fel de important, o echipă de 3 – 4 juriști este necesar să fie în permanență la dispoziția IMM-urilor din județul Giurgiu, pentru consiliere și reprezentare în relația cu instituții deconcentrate prea aplecate spre controale și amenzi, în comparație cu rolul obligatoriu de consiliere și prevenție.
Zone noi de producție și servicii
Zonele adiacente căilor rutiere importante, în primul rând A1, pot fi viabilizate, ca şi constituirea de parcuri industriale, incluzând terenuri pretabile construcțiilor pentru producţie și servicii. Extinderea rețelelor de apă și canalizare pot fi bugetate la capitolul “Infrastructură”, iar în ceea ce priveşte posibilitatea extinderii rețelei electrice de joasă și medie tensiune va trebui îmbunătăţită relația cu furnizorii de energie electrică şi cu administratorii rețelelor electrice. Aceeași abordare constructivă va fi avută în vedere pentru orice investiție privată localizată pe terioriul judeţului Giurgiu şi care necesită susţinere din partea Consiliului Județean Giurgiu.
Centre de colectare a legumelor şi fructelor
Dacă acceptăm că agricultura este activitatea economică de bază a județului, în special în condiţiile susţinerii, tot mai vocale, a produselor româneşti, atunci trebuie să conștientizăm că lipsa asociațiilor de producători reprezintă o problemă cu repercusiuni serioase în privinţa creşterii numărului de locuri de muncă. Reținerile agricultorilor vin din vremuri vechi și, foarte probabil, va mai dura până ce vor fi depășite. Deși administrația are legături directe limitate cu domeniul agriculturii, provocarea asumată, dată fiind importanța activității, este de a construi, pentru început, 3 centre de preluare și valorificare a legumelor si fructelor la Stăneşti, Hotarele şi Adunaţii Copăceni, dat fiind că cel mai important bazin legumicol este consacrat zonei Colibasi, unde sunt constituite, deja, doua centre de colectare legume, un altul în jurul Giurgiului, fructele de sezon cele mai căutate sunt căpșunele și strugurii din zona Hotarele/Greaca, iar florile sunt produse în sere din Adunaţii Copăceni. Consiliul Județean Giurgiu va deveni un partener de drum lung al mediului antreprenorial agricol în relaţia cu retailerii, prin implicare şi printr-o politică proactivă de a identifica şi crea cele mai bune fluxuri de vânzare produse.
Construirea de silozuri pentru depozitarea produselor agricole
Județul Giurgiu este unul preponderent agricol. Producțiile bune obținute de fermieri recomandă ca necesară construirea de silozuri pentru depozitarea produselor agricole, puse la dispoziție celor care nu au asemenea construcții proprii.
Sprijin în obţinerea autorizaţiilor de construire
Respectând modelul aplicat în Uniunea Europeană, Consiliul Judeţean va prelua sarcina obţinerii avizelor necesare pentru eliberarea documentului menţionat. În acest sens, instituţia va coordona activitatea de depunerea a cererilor şi documentaţiilor necesare, la fiecare dintre instituţiile avizatoare, obţinând dreptul de a reprezenta clientul în relaţiile cu acestea, în prima etapă. În etapa a doua, se va reglementa şi organiza sistemul de proceduri menite să genereze, în sistem digital, certificatele şi autorizaţiile de construire emise pentru teritoriul administrativ al judeţul Giurgiu.
Votează Dumitru Beianu – Președinte Consiliul Județean Giurgiu
Comandat de Organizaţia Judeţeană PNL Giurgiu, CUI mandatar financiar 21200012