EXCLUSIV! Prefectul de Giurgiu, Nina Carmen Crișu, îi dă replica președintelui Consiliului Județean!
Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Vasile Mustăţea, a lansat recent un atac dur la adresa prefectului Nina Carmen Crişu. Acesta l-a acuzat pe reprezentantul guvernului în teritoriu de implicare politică şi de abuzuri în funcţie, susţinând că va face demersurile necesare la Guvern pentru demiterea acestuia. Mustăţea a afirmat că prefectul a organizat la Prefectura Giurgiu o şedinţă politică, pentru a încerca să determine primarii să adere la o asociaţie de dezvoltare intercomunitară din Ilfov, acţionând, astfel, în detrimentul judeţului pe care îl conduce. Pe de altă parte, Mustăţea a criticat faptul că prefectul de Giurgiu a atacat în mod nejustificat mai multe hotărâri de Consiliu local de la Mârşa, Ogrezeni, Clejani şi Toporu, dar şi pentru că a acţionat abuziv în cazul încetării mandatului primarului din Ulmi.
„Primarii sunt liberi să aleagă. I-am invitat fără discriminare”
În replică, prefectul Nina Carmen Crişu ne-a declarat că printre atribuţiile sale se află şi aceea de a susţine şi ajuta la dezvoltarea judeţului. „Una dintre atribuţile prefectului este cea de a susţine şi ajuta la dezvoltarea judeţului. Acum, dacă faptul că eu încerc să ajut acest judeţ să se dezvolte şi să progreseze cât mai mult, consideră că este un act politic, este problema dumnealui. Tot ceea ce pot să spun este că la cele trei şedinţe eu am invitat toţi primarii, care nu sunt numai USL, sunt şi de alte culori, deci, fără discriminare, i-am invitat pe toţi. La şedinţa respectivă au participat cei care se ocupă de acest ADI Ilfov, cei care atrag fondurile, precum şi operatorul. Fiecare şi-a prezentat oferta iar primarii au fost lăsaţi să aleagă dacă merg cu Ilfovul, sau dacă merg cu Giurgiul. Nu am nimic împotrivă să meargă cu asociaţia de la Giurgiu, numai că suma de bani care se va aloca pentru judeţul Giurgiu este insuficientă pentru toate localităţile judeţului, pentru că noi avem apă şi canal în proporţie destul de mică. Dat fiind că avem un termen limită până când localităţile îşi pot pune apă şi canalizare, am zis, ca să ne putem încadra în termenul respectiv, că e bine să putem face rost de bani şi din altă parte. Bani europeni sunt şi aceia, şi ceilalţi. Iar faptul că primarii noştri ar ajuta Ilfovul, e exact pe dos. Ei ne ajută pe noi, dat fiind că ei primesc o sumă mai mare de bani raportată la numărul de locuitori din judeţul lor pentru că au un procent mai mare de apă şi canal. Iată că din banii aceia ne dau şi nouă. Acest lucru duce la dezvoltarea judeţului nostru, nu al lor. Cât despre convocare politică, nici vorbă. V-am spus că au fost primari de toate culorile. Cât depre faptul că au participat şi parlamentari de Giurgiu, a fost dorinţa dumnealor de a discuta cu primarii probleme pe care le mai aveau. Şi parlamentarii reprezintă interesele judeţului, ca şi mine. Sunt nişte puncte comune între parlamentari şi prefect care se pot discuta cu primarii într-o şedinţă liberă şi publică”, a susţinut prefectul Nina Carmen Crişu.
Referindu-se la cazul primarului din Ulmi, prefectul a spus că nu poate spune prea multe, deoarece primarul a atacat ordinul prefectului şi că lasă instanţa să-şi spună punctul de vedere. În ceea ce priveşte acuzaţiile legate de atacarea unor hotărâri de consiliu local, prefectul Nina Carmen Crişu a preferat să se abţină de la declaraţii, lăsând instanţa să facă lumină în aceste cazuri.
„Mi-a făcut nenumărate plângeri”
Comentând afirmaţia lui Vasile Mustăţea, cum că va cere demiterea sa, Nina Carmen Crişu a precizat că „nu este prima oară când face acest lucru”. „De-a lungul timpului, de când sunt prefect, au fost nenumărate plângeri şi sesizări la adresa mea atât la minister, cât şi la Guvern. Au fost analizate actele şi faptele mele, şi dacă până acum am acţionat corect, consider că şi de acum încolo voi face acelaşi lucru. Dacă consideră că aşa trebuie să facă, e liber să o facă”.
Marcela Petcu