Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

George Cristea, giurgiuveanul care i-a servit pe Jay Z, Will Smith şi Kim Kardashian

IMG-20151008-WA0000George Cristea este unul dintre acei giurgiuveni harnici și muncitori care au avut o ambiție și o forță în ei cât să poată ajunge departe în viață. A început să lucreze ca barman în Giurgiu, iar apoi a plecat în Grecia. S-a întors în România, însă nu a putut sta locului mult timp și a ales calea Dubaiului. Timp de aproape doi ani, a lucrat ca barman mixolog în restaurantul At. Mosphere, din incinta hotelului de cinci stele Burj Khalifa.

A preparat coktailuri pentru Jay Z, Mel Gibson, Will Smith…

Acolo s-a format profesional şi a ajuns să servească celebrităţi precum Jaz Y, Kim Kardashian, Mel Gibson, Will Smith sau Ryan Reynolds. Ba, mai mult, i-a preparat lui Kim Kardashian un meniu de coktailuri. Dubai a reprezentat experienţa vieţii sale. Acolo s-a format profesional, urmând o Academie de barmani (MMI Bar Academy), unde a învăţat despre gustul coktailurilor, aspectul, creativitatea, dar şi folosirea corectă a tehnicilor şi ustensilelor de bar.

IMG-20151008-WA0002
George a căpătat în Dubai experiență profesională, a început să învețe despre cocktail-uri și diversele elemente asociate cu munca de barman.
„Am plecat în Dubai în ianuarie 2013 şi am lucrat în restaurantul At. Mosphere până în decembrie 2014. Aveam ceva experienţă de barman, pentru că lucrasem în Giurgiu timp de opt ani, iar apoi timp de opt luni am muncit în Grecia. Numai că în Dubai m-am format din punct de vedere profesional. Am fost selectat şi am urmat o Academie de barmani, unde am învăţat foarte multe despre tot ce înseamnă meseria de barman. Am lucrat alături de oameni deosebiți și am fost promovat de manageri, care m-au făcut şef de tură. Restaurantul este situat la etajul 122 al hotelului Burj Khalifa, la o înălţime de 442 metri, fiind frecventat de foarte multe celebrităţi şi afacerişti milionari. Le-am preparat coktailuri unor vedete precum Jay Z, Mel Gibson, Will Smith, Ryan Reynolds sau Kim Kardashian. Lui Kim Kardashian i-am preparat un meniu de coktailuri. În Dubai, am lucrat într-un mediu profesionist, am învăţat foarte multe despre această meserie şi cum să lucrez în echipă. Eram câte opt barmani pe o tură, imaginaţi-vă, iar uneori ajungeam să prepar şi 100 de coktailuri pe zi, însă pentru mine nu a fost greu, chiar dacă am făcut febră musculară, pentru că fac acest lucru din pasiune”, ne mărturiseşte George Cristea.

În țara visurilor

Mirajul „oraşului viitorului“ şi oportunitatea de dezvoltare a carierei l-au atras şi pe George Cristea, care a învăţat în Dubai că dacă eşti bun, poţi creşte profesional.

IMG-20151008-WA0001
„Dacă eşti bun în ceea ce faci, te faci remarcat şi poţi să te dezvolţi profesional. Eram foarte apreciat acolo şi mă înţelegeam foarte bine cu clienţii. Avem un salariu de 1.400 de dirhami ca angajat, însă bacşişul era foarte mare. Am avut asigurată cazarea, masa şi transportul, aveam diverse facilităţi oferite de angajator cum ar fi reduceri la magazine şi multe altele. Lunar, ne ofereau excursii gratuite ca să ne motiveze”, ne spune giurgiuveanul.
După aproape doi ani de muncă în Dubai, dorul de familie l-a adus acasă. „M-am întors pentru băieţelul meu. La sfârşitul lui decembrie 2014, am plecat din nou, de această dată în Irlanda. Am muncit acolo până în iunie anul acesta, dar nu m-am simţit aşa de bine ca în Dubai. În primul rând, vremea te deprima iar irlandezii nu aveau o părere aşa de bună despre români”, a continuat George Cristea.

Barman de lux la No One Pub

Giurgiuveanul care a muncit la restaurantul exclusivist din Burj el Khalifa prepară acum coktailuri la restaurantul No One Pub, din centrul oraşului. Dar nu orice coktailuri, ci unele dintre ele mai apreciate în Dubai. Are chiar şi reţete proprii, pe care le-a inclus în meniul localului. Aşa că dacă vreţi să îl vedeţi în carne şi oase pe acest adevărat maestru în arta preparării de coktailuri, îl puteţi găsi la No One Pub, unde s-a făcut deja remarcat de clienţi.

Marcela Petcu

IMG_2065

IMG_2071

IMG_2081

IMG_2084

Advertisement

Arhive