Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile
ziare.antena3.ro

Arhive

Liceul “Ion Barbu” din Giurgiu pregătește următoarea generație de absolvenți și oferă oportunități de angajare

reclama 1În ultimii ani liceul Tehnologic “Ion Barbu” din Giurgiu a reușit să ofere tinerilor înscriși în unitatea sa programe de învățămant în domeniul economic, comerțului, al turismului și al gastronomiei punând la dispoziția acestora echipamente de specialitate și șansa de a participa la diferite proiecte, activități și concursuri menite să îi pregătesacă în urmarea acestor domenii.

Oferta educațională a acestuia cuprinde cinci clase de liceu, respectiv trei de turism și alimentație, una de comerț, una economic plus învățământ profesional de 3 ani cu calificările ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație și comerciant-vânzător, o clasă pregătitoare de gimnaziu în cadrul școlii gimnaziale Savin Popescu și seral la clasa a unsprezecea.

“Este important să îi ajutăm să își construiască un drum stabil încă de pe băncile școlii. Încercăm să creăm elevilor un mediu în care să poată învăța fix ceea ce au nevoie și să își dezvolte capacitățile în domeniile pe care vor să le urmeze în așa fel încât să știe la ce să se aștepte și ce trebuie să facă odată ajunși pe piața muncii. Le punem la dispoziție echipamente și activități care să îi obișnuiască și să îi pregătească pentru locul de muncă, parteneri de practică serioși,  care le oferă oportunități de angajare după terminarea studiilor” declară profesor Mihaela Cîrjaliu, director al liceului Tehnologic Ion Barbu” Giurgiu.

Liceul mai face parte și din Programul Phare TVET 2003-2006 de modernizare a învăţământului profesional şi tehnic. Acest lucru a făcut posibilă dotarea şcolii cu aparatură de ultimă generaţie, ateliere și laboratoare şcolare de nivel european.

Un alt program care rulează în cadrul orelor de curs și contribuie la formarea elevilor cât și la dotarea claselor este Firma de exercițiu. Acesta simulează activitățile și procesele dintr-o firmă reală care ajută elevii să înțeleagă funcționarea pe deplin a firmei și le dezvoltă capacitățile și spiritul anteprenorial. În urma concursurilor la care elevii au participat prezentând firmele de exercițiu create liceul a fost premiat cu șase calculatoare ce vor susține mai departe perfomanțele tinerilor.

Pe lângă educarea prin domenii de specialitate liceul încearcă să reducă numarul abandonurilor școlare și mărirea promovabilității la bacalaureat prin programul ROSE. Datorită propunerii de proiect „Șanse pentru viitor”, liceul a devenit beneficiar al grantului în cadrul Schemei de Granturi pentru Licee a Proiectului pentru Învățământul Preuniversitar. Acesta fiind obținut în urma semnării unui Acord între Ministerul Educației Naționale – Unitatea de Management al Proiectelor cu Finanțare Externă (MEN-UMPFE), prin Banca Mondială, și liceu.

În baza acestui fond financiar alocat pe parcursul a patru ani, 180 de elevi vor participa la activități pedagogice extracurriculare și de sprijin ce au în vedere pregătirea elevilor pentru examenul de Bacalaureat și scaderea ratei de abandon școlar.

După proiectele de succes „Oportunități sporite pentru joburi în industria europeană a ospitalității prin mobilitate LdV” şi „Building better futures”, liceul implementează în anul școlar 2017-2018, un altul în domeniul formării profesionale VET ”Investiție pentru viitor prin Erasmus+, finanțat din bugetul Uniunii Europene .

Acest proiect urmărește pregătirea unui grup de 40 de elevi din domeniile de formare profesională pe alimentație publică, turism și comerț în Portugalia. Prin această activitate se urmărește educarea elevilor la locul de muncă și activități practice în cadrul companiilor din străinătate și dezoltarea unor parteneriate durabile cu angajatori europeni în scopul promovării invățării bazate pe muncă si creșterii angajabilității tinerilor in UE.

DSC_0025

DSC_0092

DSC_0094

DSC_0101

DSC_0436

DSC_0305 (1)

DSC_0466 (1)

Advertisement

Arhive