Get Adobe Flash player
+37
°
C
+38°
+23°
Giurgiu
, 22
+39°+24°
+39°+23°
+37°+21°
+39°+23°
+38°+21°
+39°+21°
Prognoză pe 7 zile

Arhive

Nicolae Ungureanu – un Maestru al croitoriei giurgiuvene

Domnul Nicolae Ungureanu, unul dintre cei mai apreciați croitori ai Giurgiului, împlinește la toamnă 65 de ani. Cu o experiență de 45 de ani în domeniul croitoriei, acesta și-a construit o carieră remarcabilă, pornind de la celebrul atelier APACA din București, până la rafinatele ateliere italiene și, în final, revenind acasă pentru a-și continua pasiunea.

De la APACA la Bologna: o călătorie profesională remarcabilă
Nicolae Ungureanu și-a început activitatea în domeniul croitoriei la vârsta de 20 de ani, debutând într-unul dintre cele mai prestigioase centre de producție vestimentară din România, APACA București. Experiența acumulată aici i-a deschis noi orizonturi profesionale, iar talentul său l-a purtat mai departe, în Italia, unde timp de 15 ani a lucrat la renumitul atelier de croitorie „Mr. Cucito” din Bologna.
În această perioadă, a învățat tehnici avansate de croitorie, perfecționându-și stilul și rafinând fiecare detaliu al meseriei sale. Contactul cu moda italiană i-a îmbogățit viziunea artistică, iar pasiunea sa pentru această meserie a rămas la fel de puternică.
Revenirea la Giurgiu și Atelierul de Creație „Eva Maria”
După o carieră internațională de succes, Nicolae Ungureanu a decis să revină în țară, stabilindu-se în Giurgiu. Acum cinci ani, a deschis Atelierul de Creație „Eva Maria”, situat pe strada Gării, la nr. 76. Despre acest atelier am scris deja în publicația „Giurgiuveanul”, fiind un loc unde măiestria croitoriei prinde viață prin creații unice și personalizate.
O moștenire fără continuatori
Deși croitoria i-a fost destinul și pasiunea de o viață, niciunul dintre cei doi copii și trei nepoți nu i-au moștenit dragostea pentru acest meșteșug. Cu toate acestea, prin talentul și experiența sa, Nicolae Ungureanu rămâne un reper al croitoriei giurgiuvene, un om dedicat frumosului și artei vestimentare, pentru care fiecare cusătură spune o poveste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Advertisement

Arhive