Produse şi preparate bio… la Schitul „Sfântul Nicolae” din Giurgiu!
Preparatele pe care le găsiți la Schitul „Sfântul Nicolae” din Giurgiu sunt bio însă gustul este unul pe care, cu siguranță, ar trebui să-l încercați. Aveți de ales dintr-o gamă foarte variată, de la gemuri, dulceţuri şi zacuscă bio, până la siropuri, unele dintre acestea şi pentru cei care nu consumă zahăr, dar și pentru doamnele și domnișoarele care vor să ţină post şi să își mențină silueta.
Făcute manual, cu multă răbdare şi dragoste
Dulceţurile cu fructe întregi, gemurile fără zahăr, siropurile şi zacusca, toate sunt pe gustul giurgiuvenilor amatori de preparate bio, care frecventează Schitul „Sfântul Nicolae” din Giurgiu. Întregul proces de preparare a produselor este unul manual, cu multă răbdare şi dragoste.
Produsele preparate de mama stareţului Schitului „Sfântul Nicolae”,
în bucătăria acestui aşezământ, sunt o invitaţie la sănătate, bucurie şi mulţumire. Pentru a li se păstra nealterate proprietățile, preparatele sunt ambalate în recipiente de sticlă şi păstrate la frigider.
Reţete originale
La pangarul Schitului „Sfântul Nicolae” din Giurgiu găsiţi dulceaţă de mai multe feluri, siropuri, zacustă, plăcintă de brânză
şi pâine… toate realizate acasă, din ingrediente naturale. Sunt reţete originale, unele din Prahova, iar aceste produse nu conţin coloranţi sau conservanţi şi nici nu se găsesc în magazine. După cum este cunoscut, alimentația bio reprezintă o alternativă indicată tuturor categoriilor de consumatori, chiar și amatorilor de dulciuri.
Preparate de post
Nu lipsesc nici zacusca de hribi, zacusca de peşte, ori bureţii lăptoşi în oţet, aşa cum am mai spus, fără conservanţi sau E-uri.
La capitolul dulceţuri, oferta este generoasă: dulceaţă de gutui, dulceaţă de trandafiri, dulceaţă de nuci verzi, dulceaţă de caise şi dulceaţă de ardei iute, iar la gemuri avem: gem de cireşe, gem de afine, gem de piersici şi nectarine şi gem de fructe de pădure.
… dar şi pentru diabetici
Fiind produse tradiţionale şi preţul este pe măsură, însă nu afectează cine ştie ce buzunarul celor care, deşi sunt diabetici, sunt amatori de dulceţuri. Doamna care prepară aceste adevărate „minuni” pentru diabetici ne-a declarat că secretul unei dulceţi naturale şi originale pentru diabetici constă în folosirea fructelor întregi, combinate cu sirop de arţar, fără pic de zahăr, doar cu un strop de pasiune.
La vânzare, pentru diabetici se află dulceaţa din flori de salcâm şi gemul de prune cu nuci.
Siropuri… dintre cele mai apetisante şi aromate
Vă propunem şi câteva dintre cele mai apetisante şi aromate siropuri. Astfel, giurgiuvenii dau cu uşurinţă 20 de lei pentru o sticlă de sirop de zmeură ori soc şi salcâm, sau 12 lei pe o sticlă de sirop din fructe de pădure sau sirop de cimbrişor.
De asemenea, la pangar mai puteţi descoperi sticle cu căpşunată şi vin bisericesc.
Toate aceste produse şi preparate, unice în municipiul Giurgiu, vă vor impresiona papilele gustative cu fineţea lor, ne dau energie, sănătate şi o senzaţie nemaipomenită de bine.
Așa că, dacă vizitați Schitul „Sfântul Nicolae”, se află vizavi de Parcul Alei, încercaţi şi produsele… cu încredere!
P.S. Aşteptăm să ne scrieţi impresiile voastre, dragi cititiori, după ce le veţi degusta…!