Război în toată regula în Consiliul Judeţean Giurgiu. Aleşii se ameninţă cu plângerile penale
Orgoliile politice sunt mai presus de orice în Consiliul Judeţean Giurgiu. Pentru că nu reușesc să se înțeleagă, consilierii județeni au ajuns să aibă convocări de şedinţă diferite, iar disputele de ordin politic sunt la ordinea zilei.
La ședința extraodinară care a avut loc pe 21 octombrie, unde au existat două convocări, cu ordini de zi diferite, numai una fiind supusă dezbaterii, consilierii județeni de la putere şi opoziţie au trecut de la contre, la ameninţări cu plângerile penale.
Disputa a pornit de la un anunţ al consilierului PLR Andrei Ovidiu, conform căruia Instituţia Prefectului ar fi trimis o adresă către Consiliul Judeţean prin intermediul căreia se arăta că aceasta a atacat în contencios administrativ hotărârea de validare a mandatului consilierului PDL Viorel Micică. Potrivit consilierului PLR, decizia prefectului ar fi fost argumentată de faptul că alesul judeţean s-ar afla în incompatibilitate, deţinând şi funcţia de consilier local. Anunţul făcut de consilierul PLR l-a luat prin surprindere pe preşedintele Vasile Mustăţea, care a spus că nu are cunoştinţă de un astfel de document şi că acesta nu este însoţit de un certificat de grefă, aşa că nu are de unde să ştie că există o cerere la instanţă. „Este un abuz”, a replicat Mustăţea, „pentru că, potrivit Legii 215, hotărârile de validare sau invalidare în funcţia de consilier judeţean se atacă în contencios în cinci zile de la adoptare. Ori, au trecut patru luni de atunci. Legea 161 mai prevede că acel consilier care exercită două funcţii aflate în incompatibilitate trebuie să renunţe la una dintre ele în 15 zile. Această acţiune urmăreşte ca dl. Micică să nu-şi poată exercita mandatul de consilier”, a afirmat Mustăţea.
La rândul său, Micică s-a apărat, spunând că şi-a dat demisia din consiliul local din care făcea parte în termen de şase zile de la validarea în funcţia de consilier judeţean, însă Consiliul local Singureni nu a vrut să ia act de demisia sa. Alesul judeţean a explicat că de când şi-a dat demisia din funcţia de consilier local la Singureni, nu a mai participat la nicio şedinţă a acestuia.
Însă, secretarul Florian Dinu a intervenit, susţinând că atâta timp cât actul privind validarea consilierului Micică a fost atacat în contencios administrativ, acesta se consideră suspendat iar consilierul nu are drept de vot.
O nouă luptă s-a dus şi pe o semnătură de pe convocarea de şedinţă a noii majorităţi. Asta după ce consilierul independent Constantin Ciobanu a acuzat că i-ar fi fost falsificată semnătura de pe procesul verbal de convocare a şedinţei. Mustăţea a avertizat că va sesiza organele de cercetare penală pentru a constata dacă semnătura lui Ciobanu este cea originală. Momentele penibile au continuat, iar, în final, consilierul Constantin Basangeac a recunoscut că a semnat din greşeală în dreptul lui Ciobanu.
Marcela Petcu